Veiligheid speenkoord

Apr 11, 2023
Als ouder wil je natuurlijk dat je baby veilig is en daarom is het belangrijk om op te letten welke producten je gebruikt. Een product waarbij veiligheid een grote rol speelt, is het speenkoord. Een speenkoord is een handig hulpmiddel om de speen van je baby bij de hand te houden en te voorkomen dat deze op de grond valt. Maar het is wel belangrijk om te zorgen dat deze veilig is en aan bepaalde eisen voldoet.
Het is belangrijk om te letten op de materialen waarvan het speenkoord is gemaakt. Het speenkoord moet geen schadelijke stoffen bevatten en de gebruikte materialen moeten stevig en duurzaam zijn. Gebruik bijvoorbeeld geen speenkoorden die gemaakt zijn van dun touw of lint. Het lint moet een minimale dikte hebben van 1,5 mm en mag niet langer zijn dan 22 cm excl. clip. 
Verder is het belangrijk om het speenkoord op de juiste manier te gebruiken. Bevestig de clip altijd aan de kleding van je baby en niet aan de speen zelf. Zorg ervoor dat jet speenkoord niet nat wordt. Laat je baby bovendien nooit alleen achter met een speenkoord. 
Tot slot is het belangrijk om het speenkoord regelmatig te controleren op beschadigingen. Als het speenkoord beschadigd is of er ruimte tussen de kralen ontstaat, gebruik het dan niet meer en vervang het door een nieuw speenkoord. Zo zorg je ervoor dat het speenkoord altijd veilig is voor je baby.
Kortom, een speenkoord kan heel handig zijn, maar het is wel belangrijk om te zorgen dat deze veilig is en aan bepaalde eisen voldoet. Let daarom altijd  het gebruikte materiaal, de manier van bevestiging en controleer het speenkoord regelmatig op beschadigingen. Zo zorg je ervoor dat je baby veilig kan genieten van zijn of haar speen.
Onze speenkoorden voldoen aan de veiligheidseisen volgens de NEN-NORM 12586
Zo is ons speenkoord niet langer dan 22 cm excl. clip.
Heeft de clip ventilatiegaten i.vm. verstikkingsgevaar.
Zijn de speenkoorden gemaakt van onbehandeld beukenhout en BPA vrije kralen. 
En is het koord minimaal 3mm breed. 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.