Veiligheid en voordelen van een babynestje

Apr 13, 2023

Babynestjes zijn de laatste jaren steeds populairder geworden bij ouders. Ze bieden een veilige en knusse plek voor pasgeboren baby’s. Het is wel belangrijk dat het babynestje veilig en op de juiste manier wordt gebruikt. Omdat LaLynn ook babynestjes verkoopt willen we hier graag meer informatie over delen. Hoe gebruik je het babynestje en waar moet je op letten? 

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een soort mandje met opstaande rand, gemaakt van zacht kussenachtig materiaal en zachte stof. Door de opstaande rand voelt jouw baby zich veilig en geborgen. Je kindje kan er een dutje in doen, of in rusten.

Hoe gebruik je een babynestje?
Het babynestje wordt gebruikt vanaf de geboorte tot je baby ongeveer 6 maanden oud is. Zet het babynestje altijd op een vlakke, stevige ondergrond zoals in de box, in een ledikant of op de bank. Je legt je baby op zijn rug in het babynestje met het hoofdje naar de ronding en de voetjes naar de opening. Het is handig om een hydrofiele luier in het nestje te leggen, dat scheelt je weer wat wasbeurten. Het babynestje is vooral geschikt voor kleine dutjes, waarbij je een oogje in het zeil kan houden. Bijvoorbeeld als je je kindje gezellig bij jou in de woonkamer wil houden, maar zelf even je handen vrij wil hebben. Omdat het babynestje lekker licht is kan je het ook makkelijk meenemen als je bijv op visite gaat. Zo kan je je baby lekker neerleggen om te rusten en is je baby beschermd tegen de grootste drukte maar wel gezellig bij jou in de buurt.

Voordelen van een babynestje
Een babynestje biedt verschillende voordelen. De opstaande randen geven je baby een geborgen en veilig gevoel, en zorgt voor een soepele overgang van baarmoeder naar de buitenwerel. Ook is het nestje gemakkelijk mee te nemen en kan gebruikt worden als reisbedje. Bovendien kan het babynestje ook dienen als extra bescherming in bijvoorbeeld een groter ledikant of in de box. Let op! Dit moet altijd onder toezicht! Kortom, een babynestje kan de eerste levens maanden van je baby een stukje makkelijker maken.

Veiligheidsvoorschriften babynestje:

- Leg je baby op de rug in het nestje met het hoofdje naar de ronding en de voetjes naar de opening. 
- Leg het nestje altijd op een vlakke en stevige ondergrond.
- Gebruik het babynestje alleen als je toezicht kunt houden op de baby, blijf altijd in de buurt.
- Stop het gebruik van het babynestje zodra jouw baby kan omrollen.
- Loop er nooit mee rond in je armen met de baby erin.
- Gebruik het babynestje alleen voor dutjes of korte rustmomenten en blijf erbij.
- Het babynestje is geen vervanging voor het eigen wiegje of ledikantje.

Babynestjes van LaLynn
De babynestjes van LaLynn zijn met de handgemaakt van de beste materialen.  Zo komen de stoffen voor de babynestjes uit een Nederlandse fabriek, zijn ze vrij van schadelijke stoffen en worden met de hand gemaakt in Nederland. Het babynestje wordt rijkelijk gevuld met fiberfill en is daardoor lekker stevig en comfortabel. Daarbij kunnen onze babynestjes makkelijk gewassen worden op 30C (fijne was). Onze babynestjes zijn afgewerkt met een koord of lint waardoor het babynestje makkelijk groter of kleiner gemaakt kan worden zodat jouw kindje er zo lang mogelijk gebruik van kan maken.  Neem een kijkje op onze webshop en bekijk ons ruime assortiment aan babynestjes. Staat er niet tussen waar je naar je opzoek bent? Stuur ons gerust een mail of berichtje op facebook of instagram en we kijken graag mee naar de mogelijkheden.

https://lalynn.nl/collections/babynestjes 

Was advies:
- Het babynestje kan gewassen worden op een voorzichtig programma, max 30 graden. Tip: zet het liggedeelte vast met 1 of 2 veiligheidsspelden,
- Na het wassen flink opschudden en eventueel in model brengen,
- Laat het babynestje aan de lucht drogen, niet in de droger.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.